Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Παιδιά – θαύματα


1. Κιμ Ανγκ Γιονγκ: Τεσσάρων ετών με τέσσερις γλώσσες



Είναι ο κάτοχος του ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες για τέσσερις γλώσσες, κορεάτικα, γιαπωνέζικα, αγγλικά και γερμανικά , που μιλούσε άπταιστα, στην ηλικία των… τεσσάρων ετών. Στα οκτώ του μόλις χρόνια ξεκίνησε την εκπαίδευση στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και  Διαστήματος των ΗΠΑ ενώ στα εφηβικά του χρόνια έπιασε δουλειά στη… NASA.

2. Γκρέγκορι  Σμιθ: Ο ειρηνοποιός



Στα δύο του μόλις χρόνια διάβαζε σαν μεγάλος, ενώ όταν έκλεισε τα δέκα έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο. Είναι ο ιδρυτής του International Youth Advocates, έναν οργανισμό που προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών και τις αρετές της ειρήνης. Έχει συναντηθεί με τον Μπιλ Κλίντον και τον Γκορμπατσόφ, ενώ έχει δώσει ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη. Για όλη αυτήν τη δραστηριότητά του, έχει προταθεί τέσσερις φορές για το Νόμπελ Ειρήνης.

3. Ακρίτ Τζασουάλ: Ο 7χρονος αυτοδίδακτος χειρουργός





Ο Ακρίτ Τζασουάλ έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον πλανήτη το 2000 όταν… εγχείρησε ένα μικρό κορίτσι σε φιλικό σπίτι. Τότε ήταν μόλις επτά ετών. Η οκτάχρονη ασθενής του δεν είχε χρήματα για να απευθυνθεί σε «πραγματικό» γιατρό για να γιατρέψει το καμμένο χέρι της. Τα δάχτυλά της, λόγω του εγκαύματος, είχαν κολλήσει μόνιμα σε γροθιά και δεν μπορούσε να τα ανοίξει. Ο Ακρίτ που δεν είχε καμία εμπειρία ως γιατρός ή χειρουργός, κατάφερε να απελευθερώσει τα δάχτυλά της, το κορίτσι μπόρεσε να χρησιμοποιήσει και πάλι την παλάμη της και η ιατρική έκλεισε στους κόλπους της έναν από τους πιο “ελπιδοφόρους” γιατρούς του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.