Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τροχαία Γραμμάτων

ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

1. Στην αρχή της πρότασης κυκλοφορούν μόνο τα μεγάλα γράμματα (κεφαλαία).

2. Όλες οι λέξεις πρέπει να κρατάνε μεταξύ τους τις κανονικές αποστάσεις για να αποφεύγονται τα τρακαρίσματα (κρατάτε τις αποστάσεις σας).

3. Για προσωρινό σταμάτημα ή παρκάρισμα, χρηιμοποιείτε πάντα τα σήματα της τροχαίας (κόμματα, παρενθέσεις, εισαγωγικά ...).

4. Σταματάμε υποχρεωτικά στα κόκκινα φανάρια (τελείες). Κάθε παράβαση τιμωρείται με πρόστιμο διόρθωσης.

5. Όλα τα γράμματα και οι λέξεις πρέπει να κυκλοφορούν στην ίδια λωρίδα κυκλοφορίας (ίσια). Αν βρεθεί γράμμα έξω από τον δρόμο (γραμμή) ή με κίνδυνο να αναποδογυρίσει, τιμωρείται αυστηρά.

6. Όποια λέξη δεν έχει βάλει το ανάλογο βάρος του τόνου στο σωστό σημείο, υποχρεώνεται να σταματήσει και να βάλει αμέσως σωστά τον τόνο. Απαγορεύεται αυστηρά να τον ξεχνάμε!

7. Τα μεγάλα φορτηγά (μεγάλες λέξεις) που δε χωράνε στην άκρη της γραμμής και πρέπει να παρκάρουν τη ρυμούλκα τους, είναι υποχρεωμένα να υπακούσουν στον κανονισμό της παύλας (-).

8. Όλοι οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν τα σήματα της τροχαίας (  )  -   <<    >>  .....   !   ;   ,   .   :

9. Όποια οχήματα (λέξεις) λερώνουν (μουντζουρώνουν) τους δρόμους (γραμμές), υποχρεώνονται να τους καθαρίζουν αμέσως με τις γόμες (σβήστρες) τους. 

10. Κάθε όχημα (λέξη) που θα συλλαμβάνεται από την τροχαία με παράνομο φορτίο (ορθογραφικό λάθος), θα στέλνεται αμέσως στην υπηρεσία ορθογραφίας βασικών λέξεων για διόρθωμα του φορτίου (λάθους).

Τέλος για οποιαδήποτε βλάβη ή ατύχημα (απορία ή σφάλμα) την ώρα της κυκλοφορίας των οχημάτων (λέξεων), καλέστε αμέσως τη γραφική (οδική) βοήθεια των τροχονόμων (του δασκάλου ή της δασκάλας σας).

                                                                                     Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.